Laden…

USB serieel driver voor MacOS X voor Arduino ch34x chipsets

Nou, nou wat een gedoe zeg om mijn Anet A8 moederbord via USB aangesloten te krijgen op mij Mac. Ik heb een Chinese Anet A8 clone die met een Arduino compatibele chipset komt.

De out of the box printer komt met een soort plastic frame. Ik heb deze vervangen door een aluminium frame voor meer stevigheid. (We dwalen af, ik weet het). Samen met de ombouw actie wilde ik ook de nieuwe Marlin firmware proberen i.p.v de stock ‘weet ik veel’ firmware. Je kunt de FW flashen met de Arduino IDE software maar die zag geen juiste seriële poort.

Het lukte zelfs niet om een genuine Arduino Uno bordje aan te sluiten op mijn Mac. Het was duidelijk dat ik iets van een driver miste. Driver missen op een Mac??? Nee, dat kon toch niet? Ik heb me rot gezocht naar een oplossing en uiteindelijk kwam ik een project op GitHub tegen. Deze eerst uitgeprobeerd op een VM met Mac OS en daar werkte het.

Er is een officiele driver te vinden maar die blijkt te crashen onder High Sierra vandaar dat er een GitHub project is met een aangepaste.

En zo zie je ineens in Simplify3D de juiste seriele poort die je nodig hebt: